خانه
برای آزمایشگاه
جوابدهی آنلاین
پذیرش آنلاین
راهنمای آزمایشات
صورت حساب ها
فرم ها
دستورالعمل
شرایط ارسال نمونه
گالری تصاویر
نظرسنجی
درباره ما
تماس با ما
مستندات کنترل کیفی
ساعات کاری
همه روزه از شنبه تا پنجشنبه
21:30 - 7
آزمایشات
مورد استفاده
-تشخیص لیستریوزیس.
-کمک به تشخیص مننژیت لیستریایی در افراد دچار نقص سیستم ایمنی.
نام روش اندازه گیری
IFA
نام های مشابه
Listeria Ab, CF, Serum، Listeria Antibody, CF, Serum
نوع نمونه
سرم
حجم نمونه
0.6 میلی لیتر
کمترین حجم نمونه
0.3 میلی لیتر
نگهداری نمونه
"3 روز در دمای 8 -2 c˚ ، یک ماه در20- c˚"
حمل و نقل نمونه
در 8 -2 c˚ یا 20- c˚
نیازهای همراه نمونه
نوع نمونه روی ظرف نمونه و برگه درخواست حتماً قید شود.
اطلاعات لازم از بیمار
مننژیت لیستریایی
معیار رد نمونه
"حجم کم، همولیز،ایکتریک،لیپمیک"
آمادگی لازم قبل از نمونه گیری
نیاز به ناشتایی نمی باشد.
اطلاعات بالینی
ليستريا منوسيتوژنز عامل بیماری ليستريوز است که از بيماري های مشترك انسان و حيوان می باشد. در بزرگسالان غير باردار، مننژيت اوليه، انسفاليت ، يا سپتی سمی ايجاد مي كند . بيماران مسن تر يا افرادي كه مستعد هستند و ايمني سلولي آن ها پايين است، مانند گيرندگان پيوند اعضاء، مبتلايان به لنفوم و ايدز افرادي هستند كه مشخصاً مستعد بيماري هستند . تمايل ليستريا مونوسيتوژنز به سيستم عصبي مركزي منجر به بيماري حاد مي شود كه معمولاً ميزان كشندگي آن بالاست بنحوی که در موارد اپیدمیک عفونت مواد غذایی میزان مرگ و میر 40-30 درصد و در افراد مستعد تا 75 درصد هم گزارش شده است . و در بين افرادي كه از بيماري بهبود يافته اند، علايم نورولوژيك باقي مي گذارد . بارداري خطر ابتلا به ليستريوز را افزايش مي دهد . ليستريا مونوسيتوژنز در زنان باردار معمولاً باعث بيماري باكتريمي مشابه آنفولانزا مي شود كه اگر درمان نشود، مي تواند به التهاب جفت و يا پرده آمنيوتيك و عفونت جنين و در نهايت سقط، به دنيا آمدن نوزاد مرده و يا تولد زودهنگام منجر شود، چرا كه اين باكتري قادر به عبور از جفت است . در عفونت لیستریوزیس در زنان باردار معمولا
مقادیر مرجع
IGG
up to 1/500
واحد:Titer
IGM:
up to 1/80
واحد:Titer
تفسیر
خانواده لیستریا باکتریهای گرم مثبت هوازی بوده و از چندین سوش تشکیل شده اند که تنها سوش بیماریزا لیستریامونوسیتوژنز می باشد. لیستریا مونوسیتوژنز عامل عفونتهای مننگوآنسفالیتی و سپتی سمی (عفونت خون) در نوزادان می باشد. همچنین این باکتری می تواند در افراد دچار نقص سیستم ایمنی عامل مولد مننژیت باشد. عفونت به لیستریا در طول حاملگی موجب سقط جنین می شود. آلودگی به این باکتری در نوزادان در هفته اول به صورت سپتی سمی، پنومونی و بافت های گرانولوماتوز و در هفته دوم به بعد موجب علائم مننژیت مثل تهوع و گرفتگی عضلات می گردد. باتوجه به آنکه جداسازی و کشت این باکتری گرم مثبت ( عامل درصد چشمگیری از سقط های جنین و عفونتهای مادرزادی) دارای مشکلاتی می باشد، روشهای سرولوژیک و ایمونولوژیک از بهترین روشهای تشخیصی می باشد.
احتیاط ها
-وجود تیترهای بالای آنتی بادی بر علیه توکسوپلاسما می تواند باعث بدست آمدن تیترهای بالای کاذب برای لیستریا شود (Cross Reaction).
روز و زمان انجام آزمایش
روزانه
مدت زمان انجام آزمایش
5روز
کلیه حقوق این وبسایت محفوظ و متعلق به آزمايشگاه پویش اصفهان می باشد.
طراحی شده توسط
شرکت پیوند طب و نرم افزار