خانه
برای آزمایشگاه
جوابدهی آنلاین
پذیرش آنلاین
راهنمای آزمایشات
صورت حساب ها
فرم ها
دستورالعمل
شرایط ارسال نمونه
گالری تصاویر
نظرسنجی
درباره ما
تماس با ما
مستندات کنترل کیفی
ساعات کاری
همه روزه از شنبه تا پنجشنبه
21:30 - 7
آزمایشات
مورد استفاده
1.ارزيابي بیماران دارای فشار خون بالا ( هايپرتانسيون).
2.تشخيص افتراقي آلدوسترونيسم اولیه (آدنوم آدرنال،کارسینوم و هیپرپلازی آدرنال قشری) از آلدوسترونيسم ثانویه (بیماری رنووسکولار، تخلیه نمک، انباشت پتاسیم، نارسایی قلبی همراه با آسیت، بارداری و سندرم بارتر).
نام روش اندازه گیری
CLIA
نام های مشابه
فعاليت رنين پلاسما , PRA )، Plasma Renin Activity)
نوع نمونه
پلاسما EDTA
حجم نمونه
5 سی سی خون + 100 لاندا EDTA (4%
کمترین حجم نمونه
4 میلی لیتر
نگهداری نمونه
4 هفته در -20 درجه سانتی گراد
حمل و نقل نمونه
در 20- c˚
نیازهای همراه نمونه
نوع نمونه روی ظرف نمونه و برگه درخواست حتماً قید شود.
اطلاعات لازم از بیمار
فشار خون بالا
معیار رد نمونه
"حجم کم ، همولیز"
آمادگی لازم قبل از نمونه گیری
1.بيمار بايد به مدت 2 ساعت قبل از نمونه گيري در وضعيت ثابت ايستاده یا نشسته و یا خوابیده باشد.
2.بیمار میبایست به مدت 3 روز قبل از انجام آزمایش رژیم غذایی طبیعی خود را حفظ نموده و مقدار سدیم خود را در حدود 3 گرم در روز محدود نماید.
3.با دستور پزشک، بیمار میبایست از مصرف داروهایی از قبیل دیورتیک ها (داروهای مدر)، استروئیدها، داروهای ضد فشار خون، گشادکننده های عروق، ضد بارداری خوراکی و شیرین بیان، 4- 2 هفته قبل از انجام آزمایش اجتناب کند.
4.نمونه صبحگاهی از بیمار بگیرید. زیرا مقدار رنین در صبح بیشتر است.
اطلاعات بالینی
میزان فشار خون در بدن طی دو نوع سیستم متعادل نگه داشته می شود.
1-سیستم اعصاب سمپاتیک که در آن هورمونهای اپی نفرین و نور اپی نفرین ازاعصاب سمپاتیک ترشح شده و به ایجاد فشار خون کمک می کنند.
2-سیستم رنین-آنژیوتانسین-آلدوسترون که در آن ابتدا هورمون رنین از کلیه ها ترشح میشود و باعث فعال شدن یک آنزیم به نام آنژیوتانسین2 می شود.این آنزیم باعث تنگ شدن رگها می شود. همچنین خود آنژیوتانسین باعث تحریک و رها شدن هورمونی به نام آلدوسترون از کورتکس غدد فوق کلیه می شود. این هورمون نیز نهایتا موجب احتباس آب ونمک بوسیله کلیه ها شده و فشار خون را بالا می برد.هورمون رنین که توسط سلولهایی در کلیه تولید می شود به خون ریخته می شود و ظایفی که گفته شد را انجام می دهد. از وظایف دیگر این هورمون در پاسخ به کاهش سدیم در جریان خون و یا کاهش حجم خون می باشد.
رنین در آزاد شدن آلدوسترون نیز نقش مهمی دارد. وظیفه آلدوسترون نیز تنظیم آب و سدیم در خون می باشد.از دیگر وظایف رنین که جز مهمترین وظایف می باشد تبدیل پروتئین آنژیوتانسیون به آنژیوتانسین می باشد.
مقادیر مرجع
upright
4.4-46.1
supine
2.8-39.9
واحد:micIU/ml
تفسیر
رنین کاتالیزور تبدیل شدن آنژیوتانسینوژن به آنژیوتانسین I است. آنژیوتانسین I نیز به آنژیوتانسین II تبدیل میشود که پپتیدی فعال از نظر بیولوژیک و دارای دو اثر است: 1- تحریک ترشح آلدوسترون از آدرنوکورتیکال (قشر فوق کلیه) 2- فعالیت وازوپرسسوری مستقیم (منقبض کننده عروق).
تمایل بالینی به اندازهگیری رنین پلاسما (PR) متمرکز بر بیمارانی است که آلدوسترون آنها بالاست. دو نوع افزایش آلدوسترون وجود دارد:
1. هیپرآلدوسترونیسم اولیه (سندرم کان)که افزایش آلدوسترون اتونوم به واسطه آدنوم یا هیپرپلازی آدرنال است.
2. هیپرآلدوسترونیسم ثانویه که در آن افزایش آلدوسترون پاسخی فیزیولوژیک به پروسة بیماری مثل نارسایی قلب، سیروز، هیپرتانسیون رنوواسکولر، تومور مترشحه رنین، درمان با دیورتیک یا استفراغ طولانی مدت است.
در هیپرآلدوسترونیسم اولیه PR مشخصاً پایین است در حالیکه در هیپرآلدوسترونیسم ثانویه PR مشخصاً بالاست.
احتیاط ها
در آلدوسترونیسم اولیه ترشح آلدوسترون افزایش و ترشح رنین پلاسما (PR) کاهش می یابد. در مقابل در آلدوسترونیسم ثانویه هم میزان آلدوسترون و هم PR افزایش می یابد.● در هیپرآلدوسترونیسم اولیه PR پایه پایین بوده و در پاسخ به محرکهای فیزیولوژیک طبیعی یعنی کاهش حجم، هیپوناترمی (کاهش سدیم) و وضعیت ایستاده افزایش نمییابد که میتوان به طرق زیر آزمایش کرد:1. قرار دادن بیمار بر روی رژیم کم سدیم به مدت 5 تا 7 روز و اندازهگیری PR پایه (8 صبح) و 2 ساعت پس از اینکه بیمار بلند شده و قدم زده است.2. همانند بالا به همراه یک دیورتیک همچون فورزماید که یک تحریک حداکثر را سبب میشود.3.ناتوانی در سرکوب آلدوسترون بالا توسط انفوزیون سالین (تزریق نمک).هنگامی که مشکوک به هیپرآلدوسترونیسم اولیه هستید، PR باید با مقادیر همزمان آلدوسترون سرم و اطلاعات مربوط به متغیرهای پرهآنالیتیک تفسیر شود. الکترولیتهای سرم یا پلاسما هم مورد نیازند.●در هیپرآلدوسترونیسم ثانویه PR پایه بالاست که بیانگر یک پاسخ فیزیولوژیک طبیعی به تخلیه حجم یا کاهش جریان خون مؤثر کلیوی است.
مدت زمان انجام آزمایش
روزانه
کلیه حقوق این وبسایت محفوظ و متعلق به آزمايشگاه پویش اصفهان می باشد.
طراحی شده توسط
شرکت پیوند طب و نرم افزار